Úvod Blog Co vás v říjnu čeká v NejTV? Nejen tyto skvělé dokumenty, filmy i seriály

Co vás v říjnu čeká v NejTV? Nejen tyto skvělé dokumenty, filmy i seriály

Hitlerův poslední útok

V říjnu se s NejTV vydáte za krokodýly, nahlédnete do víru bitev 2. světové války a odhalíte evropské poklady z nové perspektivy. Milovníci seriálu Živí Mrtví: Počátek konce se mohou těšit na jeho premiérovou 7. řadu, nejmenší diváci zase na Asterixe na Olympiádě. Jaká další překvapení vás v tomto měsíci čekají na kanálech NejTV a které dny se vyplatí zakroužkovat v kalendáři?

Podzimní deštivé dny pomalu přichází. V teple domova vás naštěstí čeká spousta zábavy s NejTV. Na kterých kanálech a kdy naladíte ty nejlepší říjnové dokumenty, seriály i filmy pro děti?

Krokoříjen: Výlety za krokodýly

Když se řekne krokodýl, vybaví se vám spíš obávaný predátor, než mírumilovný tvor, který by mohl být přítelem člověka. Přesto skrývá tento živočich spoustu zajímavostí, které vás často překvapí: věděli jste například, že na naší planetě najdete téměř 30 krokodýlích druhů?

Po celý říjen vás na kanále National Geographic WILD čekají pořady s krokodýly v hlavní roli. První ze série dokumentů, věnovaných těmto pradávným zvířatům, si pusťte v neděli 10. října v 18 hodin.

Evropský kontinent, jak jej neznáte

Prohlédněte si Evropu z úplně nové perspektivy: z výšky. Nová řada dokumentární série v produkci National Geographic vám představí kulturní i přírodní bohatství nejrůznějších evropských regionů. Uvidíte například islandskou sopku během erupce, prohlédnete si římský amfiteátr v Chorvatsku nebo unikátně vysoké mořské vlny v Portugalsku.

Evropa z výšky

Čeká vás také neotřelý pohled na technické zázraky lidské civilizace. Na výpravu do různých koutů Evropy, které spatříte z ptačí perspektivy, se vydáte na zmíněném kanále od 24. října každou neděli ve 21 hodin.

Živí mrtví: Premiéra 7. řady Počátku konce

V nejnovější řadě populárního seriálu Živí mrtví: Počátek konce poznáte, jak vypadá nový začátek všech, kteří přežili výbuchy jaderných hlavic v Texasu, a jakým nebezpečím musí tito přeživší čelit. Ve světě, který už dávno ztratil všechny naděje na klidnou budoucnost, se nezvládne prosadit každý. Teprve v tomto okamžiku se naplno ukazuje, kdo je přítel a kdo ne. Premiérovou 7. řadu seriálu Živí mrtví: Počátek konce naladíte na kanále AMC každé pondělí od 18. října.

Jak vypadal Hitlerův poslední útok

Obávaný nacistický vůdce až do poslední chvíle trval na tom, že Německo musí zvítězit i za cenu obrovských obětí. I proto ke konci 2. světové války tvrdošíjně posílal své vojáky do bitev, které byly z dnešního pohledu předem prohrané.

Na kanále National Geographic se každé úterý od 12. října ve 22 hodin podíváte na místa hrozivých bitev, v nichž spousta vojáků přišla o život a závěrečnou porážku Německa nedokázalo zastavit ani nadlidské úsilí jejich vojenských jednotek. Z nového úhlu poznáte například vylodění v Normandii, peklo na Siegfriedově linii nebo vír bitvy v Ardenách.

Světový kosmický týden

V týdnu 4.-10. října, vždy v 18. a v 19. hodin, uvidíte na kanále National Geographic speciální program k příležitosti Světového kosmického týdne, slaveného v tomto období již od roku 1999. Od pondělí do neděle se můžete těšit na obsah, věnovaný tajemstvím a výzkumu vesmíru.

Světový kosmický týden

ALT text: Světový kosmický týden

Podíváte se na zoubek záhadám Oblasti 51, dozvíte se spoustu zajímavostí o Hubbleově vesmírném dalekohledu, vydáte se na misi ke Slunci nebo s Appolem k Měsíci. A v neděli 10. října zažijete celý den na Marsu.

Po stopách dávných vražd

Zajímají vás staré zločiny a chcete porozumět jejich mechanice? Nalaďte si v říjnu Viasat History, kde se zúčastníte vyšetřování vražd z celého světa. V pásmu dokumentů s názvem Po stopách dávných vražd se můžete těšit na spoustu šokujících případů, které bohužel ne vždy končí dopadením pachatele.

Během října vás na Viasat History čeká například pořad Vraždy na železnici, věnující se záhadným úmrtím v železničním prostředí. Nejodpornější světové vrahy odhalíte ve všední večery, od pondělí 4. října ve 21 hodin.

Asterix a Olympijské hry: Kdo vyhraje srdce princezny

Oblíbení dětští parťáci se vrací v dobrodružné rodinné komedii. Asterix a Obelix se v doprovodu pejska Idefixe utkají se soupeři z celého světa. Potřebují zvítězit, aby pomohli svému příteli Alafolixovi získat srdce řecké princezny, do níž se bezhlavě zamiloval.

Do olympijského klání hrdinové přimíchají i svůj čarovný elixír, který svému majiteli dodá nadlidskou sílu a další superschopnosti. Jak celé olympijské klání dopadne a kdo jej nakonec vyhraje? Zjistíte v sobotu 2. října ve 22:10 hodin na kanále Film+.

V říjnu si s NejTV užijete spoustu zábavy při poznávání života na naší planetě, během Světového kosmického týdne se vypravíte i za její hranice. Děti potěší Asterix na Olympiádě, milovníky záhad a historie zase dokumentární série Vraždy na železnici či Hitlerův poslední útok.

 

Chybí vám nějaký kanál v programové nabídce? Můžete si jej sami vložit v klientském portálu Moje Nej.


Mohlo by vás zajímat

Jak změnit heslo na Wi-Fi aneb usnadněte život sobě i všem okolo
10. 10. 2023

Jak změnit heslo na Wi-Fi aneb usnadněte život sobě i všem okolo

Když si pořídíte nový router, většinou budete mít od jeho výrobce automaticky přednastavené heslo Wi-Fi. Bývá sice bezpečné, ale na druhou stranou komplikované a těžko zapamatovatelné. Ukážeme vám tedy, jak heslo domácí Wi-Fi změnit na vlastní....

Přečíst celý článek

Jak zjistit, která rychlost internetu je ideální pro vaši domácnost?
14. 9. 2023

Jak zjistit, která rychlost internetu je ideální pro vaši domácnost?

Když si domů pořizujete internetové připojení, měli byste kromě řady jiných faktorů dobře zvážit také jeho rychlost. Díky tomu se vám nestane, že rychlost vybraného tarifu nebude stačit vašim potřebám, nebo že ji naopak vůbec...

Přečíst celý článek

Návod: Jak správně měřit rychlost internetu
17. 8. 2023

Návod: Jak správně měřit rychlost internetu

Věděli jste, že změřit rychlost internetu zvládne během chvilky i laik? Sepsali jsme pro vás návod, jak postupovat, abyste naměřili správné hodnoty. Poradíme vám také, které online nástroje k testu internetové rychlosti využít. Je možné, že jste doposud nepotřebovali rychlost internetu změřit. Jeden ale nikdy...

Přečíst celý článek

© 2024 Nej.cz
Technické řešení Beneš & Michl