Úvod Aktuálně DŮLEŽITÁ OZNÁMENÍ

Aktuálně

Oznámení o změně v historické TV nabídce v DVB-T

27. 12. 2023

Milí zákazníci,

rádi bychom Vás informovali o změnách, které probíhají na historické TV nabídce v DVB-T (Redukovaná nabídka, Základní nabídka, Omezená nabídka) v některých lokalitách.

Společnost CME, která provozuje programy TV Nova v České republice, ohlásila plán ukončit poskytování těchto kanálů v MPEG 2 kódování. Toto kódování bylo v pozemním vysílání ukončeno již před více než 5 lety. Vzhledem k jeho zastaralosti jej není možné dále udržovat ani pro ostatní kanály, a proto jsme nuceni provést změnu na vysílání s kodekem MPEG 4. Tato změna se dotkne jak kanálů skupiny TV Nova, tak i ostatních kanálů v naší nabídce.

Co tato úprava konkrétně znamená?
Pokud Váš televizor podporuje kodek MPEG 4 (většina televizorů mladších 10 let), dojde ke zlepšení kvality obrazu. Avšak pokud vlastníte starší televizní přístroj, který toto kódování nepodporuje, může se stát, že na dotčených programech postupně přestane fungovat obraz a bude slyšet pouze zvuk.

Jak dále postupovat?
Jednou z možností je pořízení nového televizoru či set-top boxu pro DVB-T, který podporuje MPEG 4, označovaný výrobci také jako H264. Druhou možností je změna nabídky. Tímto způsobem se vyhnete nutnosti investovat do nového zařízení a zároveň získáte daleko širší spektrum programů díky naší interaktivní televizi NejTV.

Co NejTV nabízí?
O všech výhodách NejTV se můžete dozvědět zde. Navštívit nás můžete také osobně na zákaznickém centru poblíž Vašeho bydliště nebo kontaktujte naši zákaznickou linku 488 999 488.

S přáním všeho nejlepšího v novém roce.

Vaše Nej.cz

Sestavíme nabídku nej z Nej

Stále váháte, který tarif je pro vás ten pravý? Máte jakýkoliv dotaz k našim službám? Nechte nám na sebe kontakt a my se brzy ozveme.

Vaše údaje budeme zpracovávat za účelem jednorázové telefonické nabídky našich služeb. Více informací najdete v Zásadách zpracování osobních údajů.
© 2024 Nej.cz
Technické řešení Beneš & Michl